Safer Internet Day

De Safer Internet Day is een wereldwijd evenement dat elk jaar in februari door de Europese Commissie wordt georganiseerd. Meer dan 110 landen werken samen om van het internet een veilige, creatieve en leuke plek te maken, voor iedereen !

Hoe deelnemen ?

Een beter internet begint bij jou! "Dit is de slogan van de editie van Safer Internet Day 2018 op 6 februari 2018.

Creëren. Verbinden. Delen. Dit zijn acties die niet zo erg lijken in het online leven van kinderen en jongeren. Het internet maakt het mogelijk om bepaalde gedragingen te stellen, om te lachen, zonder na te denken over de gevolgen voor anderen. De educatieve uitdaging van vandaag is niet zozeer om het internet veiliger te maken voor kinderen en jongeren, maar vooral "beter". « Beter » omdat respect en tolerantie hierin vervat zijn.

Daarom moedigen we leerkrachten en begeleiders aan deel te nemen aan Safer Internet Day op 6 februari 2018 om kinderen en jongeren te sensibiliseren voor een beter en respectvol gebruik van het internet en sociale media.

Schrijf u in op www.saferinternetday.be en ontvang onze pedagogische kit voor leerkrachten en opvoeders, die jongeren samenbrengt om na te denken over dit betere internet.

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies