Renovatieproject bij Child Focus 2016 / 2017

Child Focus Nieuws

27-04-2017

Renovatieproject bij Child Focus 2016 / 2017

De renovatie van onze kantoren: vele handen maken licht werk.

Het Child Focus-team werkt vanuit een gebouw -vlakbij het Atomium- dat sinds 2000 door Proximus ter beschikking wordt gesteld. De recente hernieuwing van de sponsor-overeenkomst én het plaatsen van dubbele beglazing door Proximus-Connectimmo was de aanleiding om de kantoren grondig te vernieuwen. Eén van de uitdagingen was dat de medewerkers best op één verdieping samen zouden worden gebracht. Een andere doelstelling bestond erin de werkplek van elkeen aangenamer, comfortabeler en vooral meer efficiënt in te richten. En ook het bezoekersonthaal kon beter.

Het werd een hele klus, niet in het minst omdat we ervoor kozen tijdens de renovatie in het gebouw te blijven werken, en dit 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Dat werd dus vijf maanden kamperen en improviseren. Maar het resultaat mag er zijn.

Samenwerking

Child Focus wenst de middelen die haar ter beschikking worden gesteld optimaal aan te wenden voor de aanpak en de preventie van verdwijning en seksuele uitbuiting van kinderen, daarom zochten we partners om de factuur zo laag mogelijk te houden. Dat lukte wonderwel.

BOPRO toonde zich bereid de werken te coördineren, bedankt Mike De Roover! DESSO schonk geluidswerend tapijt, dat geplaatst werd door ABM FLOOR. Vanuit de sociale economie (ARTIKEL 60 voor de kenners) zetten vijf jongemannen hun beste beentje voor. BUMACO droeg bij met de regeling van airconditioning en TEXTIELSHOP leverde en plaatste de zonwering. PAMI en NNOF leverden het nieuwe en handige kantoormeubilair. ARAMARK heeft ons vier drankenautomaten ter beschikking gesteld, terwijl Alphasolar de folie op glazen wanden heeft geïnstalleerd. PPG COATINGS hielp met de kleurenkeuze en schonk de verf. We vroegen Marc Vansteelant, Sales Director Belgium PPG COATINGS om zijn motivatie. “Het publiek en dus ook ikzelf kennen Child Focus vooral vanuit de media, bijvoorbeeld wanneer een onrustwekkende verdwijning aan de gang is. Maar Child Focus doet veel meer dan dat om tot een mooiere wereld te komen. En precies dat is –letterlijk dan- ook één van onze doelstellingen.” We bedanken tevens Allen & Overy voor hun juridisch advies, Nextel voor het geleverde informatica- en telefonie materiaal, en Tony Mertens voor de afwerking van de vloerbedekking.  

Dankzij deze genereuze bijdrage heeft Child Focus de uitgave van de investering met 66.000 EUR kunnen verminderen, wat echt een aanzienlijk bedrag is. Voor Child Focus betekent 66.000 EUR het functioneren van de hotline gedurende 3 maanden, ofwel de opleiding gedurende 1 jaar van 3.000 politieagenten in verband met de nieuwe vormen van delicten inzake seksuele uitbuiting van kinderen op internet, ofwel nog het functioneren gedurende 3 jaren van de nieuwe cel die meldingen van kinderporno ontvangt en analyseert. 

Bedankt aan al deze partners en aan alle andere bedrijven die alles uit de kast haalden! Bedankt ook aan alle collega’s voor hun geduld en professionalisme tijdens de werken!

Tony Mertens ABM Floor  Desso Bumaco Bopro OVM  Nextel Pami Alpha Solar Security  ​textielshop.be PPG coatings Aramark

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies