iRespect: praten over online privacy in het buitengewoon en inclusief onderwijs

Child Focus Nieuws

26-11-2014

iRespect: praten over online privacy in het buitengewoon en inclusief onderwijs

Het iRespect-pakket is de allernieuwste pedagogische tool die leerkrachten kunnen inzetten om met leerlingen tussen 10 en 14 jaar aan de slag te gaan rond online privacy. Deze tool richt zich op jongeren en is dankzij haar inclusieve aanpak en het nodige vooronderzoek ook perfect inzetbaar in scholen van Buitengewoon Onderwijs van het type 1 en 8.

Het pakket bestaat uit een dvd met 10 korte, interactieve en sterk visuele preventiefilmpjes die ervoor zorgen dat er op een creatieve manier kan gewerkt worden rond online privacy. Elk filmpje is voorzien van een pedagogische fiche, die de leerkracht de nodige ‘knowhow’ en didactische handvaten aanbiedt om aan de slag te gaan. De opdrachten zijn gebaseerd op voor hen herkenbare situaties waarin ze zelf keuzes moeten maken.

Deze tool kwam mede tot stand dankzij subsidiëring van de Europese Commissie en het IWT via het EMSOC project, het B-CCENTRE en Digital Champion Saskia Van Uffelen. Deze partners willen kinderen op een veilige en constructieve manier met het internet laten omgaan.

Download iRespect in ons Media center

© 2019 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912