Coins Of Hope

Child Focus Nieuws

25-05-2016

Coins Of Hope

Verspreid #CoinsofHope op www.coinsofhope.eu

De Internationale Dag van de Vermiste Kinderen

Op 25 mei 1979 verdween in New York de zesjarige jongen Etan Patz. Sindsdien bleef hij helaas spoorloos. Vier jaar later werd op 25 mei in de Verenigde Staten de Dag van de Vermiste Kinderen boven de doopvont gehouden. In 1998 werd het een Internationale Dag, waaraan sindsdien tientallen landen deelnemen. Het is een dag van hoop en van solidariteit met alle vermiste kinderen en hun naasten, waar ook ter wereld. Dit jaar wordt de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen voor de 15° keer in België  georganiseerd . Het is dit jaar de aanleiding voor een uitzonderlijk initiatief.

Voor het eerst in de hele wereld draagt een regulier muntstuk de beeltenis van een vermist kind.

Op 25 mei wordt bij de Koninklijke Munt in Brussel een bijzonder muntstuk geslagen. Op de € 2 munt staat het gelaat van een vermist kind. Het gaat om Liam Vanden Branden die in mei 20 jaar geleden op tweejarige leeftijd verdween. Sindsdien is Liam het jongste kind dat in België spoorloos blijft. Hij geeft gestalte aan alle kinderen die kort of lang vermist zijn.

Campagne op sociale media

Ook op sociale media gaat de munt circuleren. Child Focus nodigt het grote publiek uit om, telkens een munt van eigenaar wisselt, een foto te posten (op Twitter, Instagram…) met de hashtag #CoinsofHope. Op de campagnesite www.coinsofhope.be verschijnt vervolgens de locatie. Zo kan iedereen volgen hoe de Hoopgevende Munt zich verspreidt, in België en in Europa.

Zelfs als je de echte munt niet in handen krijgt, kan je hem nog delen: op de campagnesite is er een module waarmee je eender welke foto met een muntstuk kan omtoveren in een foto met een Hoopgevende Munt.

Waar vind je de Hoopgevende Munten?

De munt is een gewoon betaalmiddel, en werd geslagen op 1 miljoen exemplaren, waarvan het overgrote deel via het wisselgeld in de supermarktketens wordt verspreid. Vroeg of laat krijg je vanzelf de munt in handen. Wie té ongeduldig is kan de munt mits een kleine meerprijs aanschaffen op de webshop van de Koninklijke Munt: http://2200600.mijnwinkel.nl/webshop/.

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies