GPS - preventietool slachtofferschap tienerpooiers

Als Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen trekt Child Focus hard aan de kar om de problematiek rond tienerpooiers, die vooral erg kwetsbare meisjes treft, op de agenda te plaatsen. Naast pleiten voor opvang en begeleiding willen we het probleem zoveel mogelijk voorkomen. In dit kader hebben we GPS (Girl Power Squad) ontwikkeld om meisjes beter te wapenen en zo het risico dat ze slachtoffer worden te beperken. Net voor de leeftijd waarop ze veelal voor het eerst in aanraking komen met een tienerpooier, willen we meisjes via een tool het fenomeen leren kennen en hen helpen om risicovolle situaties te spotten.

Wat?

GPS biedt u, als begeleiders van jeugdhulpvoorzieningen, informatie over de dynamieken van het tienerpooierfenomeen, alsook handvaten over hoe u hier met jongeren aan de slag kan gaan.

De tool heeft zowel een online als offline dimensie. Onderstaande thema’s komen aan bod: 

 1. vriendschap, relaties en seksualiteit
 2. zelfbeeld
 3. grenzen stellen
 4. vertrouwenspersonen
 5. tienerpooiers

Doelgroep?

Meisjes (met een mentale/emotionele ontwikkeling van iemand) vanaf 11 jaar die verblijven in jeugdhulpvoorzieningen. 

Graag toegang tot de tool?

De tool is gratis. Het enige wat u nodig hebt is een login. Die kan u aanvragen via training@childfocus.org. We sturen u graag jouw unieke login waarmee u toegang krijgt tot het GPS platform en de bijhorende handleidingen.

Inloggen op de tool doe je via: www.girlpowersquad.be  

De tool werd ontwikkeld in samenwerking met: CGSO Brugge, Cirkant, Expertisecentrum Helse Liefde, Fordulas, Ghapro, GI De Kempen, GI De Zande, Jez11, Juno, Krinkel, Pimento, Radar, Sensoa, Van Celst & Wingerdbloei en kwam tot stand met de financiële steun van de Koning Boudewijnstichting in de kader van het fonds ‘Hope for girls’ en de Nationale Bank van België

Bent u geïnteresseerd in een vorming over het tienerpooierfenomeen en de Girl Power Squad-tool? Schrijf u dan in voor de gratis vorming die plaatsvindt deel 1) 23 februari en deel 2) op 9 maart 2021.  

De plaatsen voor deze vorming zijn beperkt. Als de interesse groot blijkt, zullen we later bijkomende data bekend maken.  

Wanneer?  

 • Deel 1: 23 februari (voor-en namiddag)  
 • Voormiddag: vorming over het tienerpooierfenomeen  
 • Namiddag: bespreking van de interactieve en gratis toegankelijke GPS-tool  
 • Deel 2: 9 maart  (enkel in de voormiddag)  
 • Q&A: na deel 1 van de vorming is het de bedoeling dat jullie de tool zelf eens gaan verkennen. Tijdens deze sessie beantwoorden we uw vragen over de tool en bijkomend, over het fenomeen.  
 • Deel 3: datum later te bepalen  
 • Op 9 maart zullen we samen een moment bepalen waarop we een helpdeskmoment zullen organiseren. Dit is bedoeld om jullie vragen te beantwoorden, nadat jullie de GPS-tool hebben uitgetest met de jongeren.  
 • Vrijblijvende deelname  

--> Als u zich inschrijft, schrijft u zich in voor zowel de vorming van 23 februari én de Q&A van 9 maart. Uw deelname voor het derde gedeelte is vrijblijvend, bevestiging daarvan wordt pas later gevraagd.  

Waar? 

 • Online  
 • De vorming zal plaatsvinden via MS Teams. Het platform is gratis toegankelijk, u hoeft op voorhand geen account aan te maken. Meer details hierover ontvangt u later via mail.  

Benodigheden : een PC met internetverbinding en een goede geluidskwaliteit van uw micro (+ bij voorkeur ook een camera)  

Wanneer u ingeschreven bent, ontvangt u zo snel mogelijk een bevestigingsmail.  

Bij vragen of wanneer u niet langer de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan de vorming, gelieve  een mail te sturen naar training@childfocus.org 

Iedere deelnemer moet het formulier invullen, ook als er meerdere personen van eenzelfde organisatie de vorming volgen.

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies